Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova

 

 
Proslov
 
Donose li djecu rode?

Piše: Josip Blažević
 

Mali Ivica, za domaću zadaću, dobio neobičan zadatak. Trebao je istražiti kako su članovi njegove obitelji došli na svijet. Pita on najprije baku: "Bako, kako si ti došla na svijet?" Baka mu odgovara: "Roda me donijela." Pita isto i mamu, i dobiva isti odgovor. Pita i tatu, i djeda, i udanu sestru i - dobiva isti odgovor. Ivica uzima bilježnicu i, šutke, u nju zapisuje: "U mojoj obitelji svi su na svijet došli na neprirodan način."

•••

Donedavno je i djeci bilo jasno kako se dolazi na svijet. Svima je bilo jasno što je prirodno, a što neprirodno. I što je normalno, a što nenormalno. I što je pristojno, a što nepristojno. I nepismena starica na selu, bez ijednog razreda osnovne škole, znala je da nema teleta dok bik ne osjemeni kravu. Danas, međutim, živimo u svijetu u kojemu se normalnim proglašava nenormalno, neprirodno prirodnim, a pristojno bolesnim. Došlo je vrijeme da s H. Maierom, njemačkim političarom, počnemo glasno vikati: Upomoć, ja sam normalan! Jer, proglašava se nenormalnim brak muškarca i žene. Nenormalnim se proglašavaju obitelji s više djece. Nenormalne su obitelji koje braku pridaju doživotnu vjernost. Nenormalni su oni koji smatraju da su spolno zadana bića. Nenormalna su djeca koja imaju "tatu" i "mamu".

Izopačeni umovi iznjedrili su gender ideologiju (dženderizam) zamjenjujući oca i majku "roditeljem 1" i "roditeljem 2". Donedavni komunizam s Darwinovom teorijom ustupio je mjesto novom obliku diktature s rodnom teorijom. Jednu diktaturu zamijenila je druga. Nameću je agresivno, svim raspoloživim sredstvima; zakonima, ne argumentima, libidom, a ne razumom, zdravi razum optužujući za netoleranciju, normalne ljude za homofobiju. Deklaracijama o "pravima na izbor", i slobodama, i jednakosti sviju, sami se poistovjećujući
s ulogama žrtve, poput jakobinaca u vrijeme Francuske revolucije, stežu omču zdravomu razumu, religijama, moralu, sebe namećući kao komitet javnoga spasa, osloboditelje religijske i moralne sputanosti.

Građanska inicijativa za izbacivanje vjeronauka iz škole, vrzinog li kola!, nadmeće se s inicijativom uvođenja joge u škole, uvođenjem haloweena u škole, uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole, provedbom kurikulne reforme iza kulisa javnosti, potpisivanjem Istanbulske deklaracije, a pod alibijem zaštite žena od nasilja. U tijeku je žestoka bitka za obitelj, djecu i njihov odgoj. Vjeru i moral u školama zamijeniti nevjerom i promiskuitetnim ponašanjem – platforma je na kojoj se sukobljavaju duhovi.

Glumci su novi, scenarist je stari. Pobunjenik protiv Boga još nije podložen pod noge Bezgrešne – ako je danas i to više slobodno reći. U tijeku je borba o kojoj piše sv. Pavao ljubljenom Timoteju: "Zaklinjem te pred Bogom i Kristom Isusom, koji će suditi žive i mrtve, zaklinjem te pojavkom njegovim i kraljevstvom njegovim: propovijedaj Riječ, uporan budi - bilo to zgodno ili nezgodno - uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom. Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima; od istine će uho odvraćati, a bajkama se priklanjati" (2Tim 4,1-4).

•••

Stogodišnjica postojanja Vojske Bezgrešne imperativ je da u suvremenim okolnostima sagledamo korijene one iste borbe koju je u svome vremenu vodio sv. Maksimilijan Kolbe, otac Vojske Bezgrešne. Rat nije završen, ali je pobjeda zajamčena – po Bezgrešnoj. Nije riječ o fizičkom ratu koji se dobiva fizičkim, atomskim ili nuklearnim, oružjem.

U tijeku je nadnaravna borba, koja se vodi nadnaravnim sredstvima. Prilozi o Vojsci Bezgrešne, slobodnim zidarima (iliti masoneriji), gender ideologiji, i ostalim vrijednim temama u ovom broju Veritasa, imaju kao svrhu osvijetliti nam događaje u svijetu u kojemu živimo, da ih promatramo kao vjernici, u nadnaravnom svjetlu! Bojati se ne treba – Majka je s nama! Bezgrešna! Ali se treba boriti. Boriti za duše. I za spolni identitet, za majčinstvo, i za očinstvo. Nadasve za djecu. Rodama ne smijemo prepustiti čuvanje djece. Niti njihov odgoj. Niti njihovo posvajanje. Tko ne razumije, recite mu izravno: Rode rađaju djecu samo u šalama!

 


© 1999-2018 :: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

U suradnji s

c