Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova

 

 
Svetac kojeg volimo
 

S poštovanjem, od srca Vas pozdravljam i zahvaljujem za bogatstvo duhovnoga štiva u kojemu se uistinu može uživati i duhovno obogaćivati posredstvom Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog.

Na ovim prostorina Umaško-oprtaljskog dekanata prisutno je sve gorljivije štovanje sveca, uvelike u župama gdje su se skrasili prognani i iseljeni katolici, ponajprije iz bosanske Posavine, koji utočište pronađoše u Istri. Jedan sam od njih (Posavljaka) koji se Božjom providnošću našao ovdje početkom 70-tih godina, te do danas ostao u Umagu. Sa sobom evo sedmu deceniju života nosim roditeljsko "nasli-jeđe" štovanja sv. Antuna, sv. Josipa i svekolikih Božjih ugodnika.

Kip sv. Antuna Padovanskog - uz koji je toranj mjesne župne crkve BDM od Snijega (na slici) u Materadi nedaleko od Umaga, uvijek iznova nadahnjuje na štovanje, usrdne molitve, zagovor, preporuke i zahvalu za sve darova-no mojoj obitelji, bližnjima i meni samome. Stoga smo u svakom trenutku neizmjerno zahvalni sv. Anti, kako od milja mi Posavljaci znamo reći, za svekoliko skrbništvo nad Božjim stvorenjima i darovano nam tijekom ovozemaljskog života!
Uz Božji blagoslov i uspješnost Vašeg poslanja u promicanju štovanja sv. Antuna, još jednom zahvaljujem, uz puno pozdrava iz Umaga, vaš vjerni čitatelj Mihovil!

 


© 1999-2019 :: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

U suradnji s