Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova

 

 
Moj sv. Antun
 
(Ne)uslišana molitva

Piše: Ana Vrček
 
Što ako sveti Antun ne pronađe izgubljeno?

Nedavno sam trebala poći na hodočašće u Ars i Paray-le-Monial s udrugom "Kap dobrote". Jako sam bila sretna da posjetim svetog Arškog župnika. Tražila sam putovnicu na svim mjestima, ali nema, pa nema nigdje! Do četvrtka morala sam predati broj putovnice, pa sam zamolila svetog Antuna, neka on posreduje kod Gospodina da pronađem putovnicu - ako je to njegova volja. Molila sam i vapila, ali putovnice nema. Rekao mi je pater Cvek u šali: "Sigurno ti je sveti Antun sakrio da ne ideš."

Došao je četvrtak, klanjanje pred Presvetim. Pitaju me čla-nice: Jesi li pronašla? Nisam! Pa još do 24 sata je četvrtak, pomislila sam, možda se sveti Antun smiluje. Dođem kući i zazvoni mi telefon! Mislim si, možda mi javljaju iz policije da su pronašli! Nije policija, nego časna mi javlja da imaju jedno slobodno mjesto za hodočašće. Ja joj brzo odgovo-rim kako nemam putovnicu, a ona meni: "Za ovo ti hodo-čašće, Krvi Kristovoj ne treba putovnica! Idemo u Lud-breg!"

Hvala svetom Antunu, počašćena sam da idem na hodočaš-će u Ludbreg! Zaboravila sam na putovnicu i Francusku. Zna sveti Antun što je za mene i za moju duhovnost bolje.

U subotu pred katedralom čekamo autobus za Ludbreg. Stignemo u Ludbreg gdje je cijelu noć, od 18.00 do 6.00 ujutro bilo cjelonoćno klanjanje pred Presvetim. Izmjenjivali se klanjatelji iz Varaždina, Osijeka, Rijeke, Splita i našeg Zagreba. Pjevalo se, molilo, a točno u ponoć slavili smo svetu misu. Tako je bilo do kraja: molitveno i lijepo. Uopće mi se nije spavalo, od žarkog pjevanja i molitve, sve do 6.00 sati ujutro, kad se procesija sa Presvetim uputila do glavne crkve.

Tako sveti Antun, kad ne nađe ono što smo tražili, daje nam ono bolje i ljepše za nas, za duhovno usavršavanje. Hvala mu od srca!

Slijedi ispravak i zahvala svetom Anti, jer je 11. srpnja sveti Antun pronašao moju putovnicu. Rekla sam mu i obećala, ako nađe, dat ću onoliko kuna za siromašne, koliko stoji nova putovnica.

Dogodilo se ovako: posudila sam jednoj prijateljici torbicu koja je, nakon mjesec dana, u istoj toj mojoj torbi pronašla moju putovnicu.

Dobro se kaže, kad daješ od srca, tri puta više dobivaš. Tako je i meni sveti Antun darovao, pa ću darovati drugima. Hvala mome svetom Antunu i gospođi koja je pronašla moju putovnicu!

 


© 1999-2019 :: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

U suradnji s